mandag 21. mai 2012

Pasta med sommersmaktilbehør

I dag har vi hatt et fantastisk vær her på Østlandet. Det er nesten sommer! Etter noen kalde og regnfylte dager var det virkelig godt å kunne varme seg i solstrålene i dag. En riktig sommerinspirert rett passer det å vise frem da.

Pasta med sommersmaktilbehør, 4 porsjoner
Ingredienser:
300-400 gram tørr pasta, evt. mer hvis du vet du har storspiste pastaelskere i hus. Jeg brukte vanlig spagetti denne gangen
300 gram god spekeskinke
1 kurv friske jordbær
10 soltørkede tomatskiver i olje
Litt grønn salat, helst mild på smak
Noen skiver høvlet parmesan
Ristede pinjekjerner, ca. 1 dl
Frisk basilikum
Salt og pepper
2 ss god olivenolje, evt. bruk oljen fra de soltørkede tomatene
( Litt balsamicosirup over er også godt)

Fremgangsmåte:
Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell av vannet og bland pastaen med olje, salt og pepper.
Riv, skyll og tørk salaten. Høvle parmesanosten i tynne skiver. Rist pinkekjernene i en tørr panne på middels varme. Del jordbærene i 2 eller 4 biter. Skjær tomatene i strimler. Riv spekeskinkeskivene i litt mindre biter.

Dander alle ingrediensene i store dype tallerkner og server!






Retten kan også gjøres om til en pastasalat ved å bruke en annen pastatype, fusilli for eksempel, øke mengden grønn salat og supplere med andre grønnsaker som agurk, asparges og sukkererter. Man kan også gjerne bruke friske tomater og fetaost istedet for soltørkede tomater og parmesanost. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar