søndag 15. mai 2011

Kyllingfilet fylt med mozarella og basilikum, pakket inn i spekeskinke

Denne retten er inspirert av Cecilie i forstaden, som igjen er inspirert av Trines matblogg. Jeg lagde ikke noe pastatårn, vi hadde ris til.

Her er oppskriften til to personer:

Kyllingfilet fylt med mozarella og basilikum, pakket inn i spekeskinke

Ingredienser:
2 store kyllingfileter
1 fersk mozarella-kule
En håndfull friske basilikumblader
salt, pepper
8 skiver spekeskinke
smør til steking

Tilbehør:
Kokt ris, soyasaus, grønn salat, fetaost i olje med soltørkete tomater, cashewnøtter

Fremgangsmåte:
Skjær et snitt i kyllingen og brett den opp. Legg skiver av mozarellaost inni sammen med basilikumblader. (Det er veldig godt å fylle med soltørkete tomater også, men pass på at man bruker bløtlagte tomater, enten ferdige i olje eller legg selv i vann.) Krydre med salt og pepper, men vær forsiktig med saltet siden spekeskinken er salt i seg selv. Pakk kyllingen godt inn i spekeskinkeskiver, jeg brukte 4 skiver pr. kyllingfilet.
Stek kyllingfileten i smør 2-3 minutter på hver side i en godt varmet stekepanne. Legg de så over i en ildfast form og stek de helt ferdig i stekeovnen. 225 grader i 20 minutter brukte mine på å bli ferdige, men jeg er veldig nøye på å ha kyllingen heeelt gjennomstekt så det holder sikkert med 15 minutter.

Server kyllingen sammen med tilbehøret og pynt med litt frisk basilikum.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar