mandag 1. november 2010

Parmesanpanert kylling med sitronsaus og enkel tomatsalsa

Oppskriften på denne retten fant jeg, som nevnt i forrige innlegg, på bloggen Annica om mat. Det sto ikke hvor mange personer oppskriften var til, men jeg syntes ikke det så ut som så stor porsjon så jeg doblet alt og brukte 4 store kyllingfileter.

Min litt endrete oppskrift til 3-4 personer:

Parmesanpanering
1.5 dl revet parmesan
1 skive hvitt brød, skåret i bittesmå terninger
revet skall av en 1 sitron
1 eggeplomme
3 ss sitronsaft
ca 50 gr smør
grovkvernet sort pepper
1 klype salt
2 ss olivenolje

Bland alt godt sammen med en gaffel eller i en mikser, unntatt smøret. Pass på at blandingen er tykk, men fortsatt flytende i konsistensen.
Rør inn smør i små porsjoner helt til slutt. Smak til med salt og rikelig med sort pepper.

Stek kyllingfiletene raskt i en god varm panne. Legg filetene i ildfast form og stek videre i stekeovnen på 200 grader i ca. 15 minutter. 
Ta formen ut av ovnen og smør over paneringen i et tykt lag på hver filet. Sett formen tilbake i ovnen og stek videre på samme temperatur i 15 minutter til.

Alternativt smører man paneringen over filetene med en gang de legges i ildfast form, og stekes videre i ovnen under grillelement. Høy temperatur i ca. 5-7 minutter angis det i orginaloppskriften.

Ta ut av ovnen og la filetene hvile.


Sitronsaus

3 dl kyllingkraft
2 dl matfløte
2-3 ss sitronsaft
1-2 dash soyasaus
1 ss meierismør
Evt. basilikumblader i strimler

Kok opp kyllingkraften, smak til med sitronsaft og soyasaus, og rør inn fløten. Kok opp igjen.
Jevn sausen med litt maizenna og en klatt med meierismør, og og tilsett evt. basilikumbladene.


Enkel tomatsalsa
2 store, faste solmodne tomater
10 cm slangeagurk
1 vårløk
1/2 kinesisk hvitløk
1/2 rød chili
1 ts hvitvinseddik
1 ss olivenolje
0,5 ts sukker
salt, pepper

Finhakk alle grønnsakene, bland godt og tilsett sukker, olje og eddik. Smak evt. til med mer sukker eller eddik og salt og pepper. La stå i kjøleskap før servering, gjerne 1-2 timer, men la det få romtemperatur for det spises.


Orginaloppskriften har spinat dampet i olje og hvitløk som tilbehør i stedet for salsa.

Kyllingen serveres skåret i skiver sammen med jasminris, sitronsausen og salsa eller andre grønnsaker.


Dette var meget velsmakende! Mye bedre enn "vanlig" parmesankylling, kyllingen var veldig saftig og hadde akkurat passe smak av både parmesan og sitron. Sausen var litt for syrlig, burde hatt litt mindre sitronsaft i og kanskje også litt sterke kyllingkraft (jeg brukte kyllingfond). Liksom-trønderens favoritt ble ikke byttet ut, selv om han likte dette godt vil han heller ha den gamle varianten. Jaja, Til Lags aat alle kann ingen gjera.

2 kommentarer:

  1. Velkommen tilbake du. Har savnet deg. Dette ser skikkelig godt ut. Den tomatsalsaen må jeg prøve. Vi skal på hytta til helga. Siste gang i år. Gleder oss,men det blir sikkert litt kaldt.
    Klem

    SvarSlett
  2. Takk, Marian :)
    God tur, og så håper jeg vi ses neste sesong.
    Klem, Trine

    SvarSlett