onsdag 4. august 2010

Kokoskledd kylling med et snev av indisk smak

Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på parmesankylling som liksom-trønderen er så glad i. Jeg har prøvd å erstatte parmesanosten med revet kokos på et par av kyllingbitene en gang før også, men denne gangen skulle kokos være hovedingrediensen i stedet for ost. Jeg endte opp med å måtte lage noen biter med parmesan også slik at liksom-trønderen ble fornøyd, og når jeg gikk tom for både kokos og parmesan idet det var to biter kylling igjen ble disse smurt inn med mangochutney.

Kokoskledd kylling (2 porsjoner, lett å utvide)

2 kyllingfileter
1 dl revet kokosmasse
2 ts garam masala pulver
2-3 kverntak med Chili explotion
1 ss smeltet smør (jeg bruker flytende melange)
2 ss olivenolje
salt og pepper

Smelt smøret og bland med oljen. Bland krydderne og kokosmassen.
Dypp kyllingfiletene i oljeblandingen, og vend dem i kokos/krydder-blandingen.


Legg filetene på bakepapirkledd stekebrett, og stek dem i ovnen på 175 i ca. 30 minutter. (Kokoskyllingen ligger til venstre, og parmesankyllingen til høyre.)


Jeg serverte kyllingbitene med ris, soyasaus og rå grønnsaker. Det manglet egentlig noe; en appelsinsaus eller bare litt chilisaus hadde nok vært godt til.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar